Dieta pentru detoxifiere

Bea sucuri naturale de fructe si legume la micul dejun, pranz si cina. Pentru a nu pierde din vitamine, prepara chiar tu sucul cu ajutorul unui storcator sau la robotul de bucatarie si bea-l imediat dupa.


In aceasta zi poti bea orice sucuri naturale doresti; poti face urmatoarele combinatii delicioase:

-1 grapefruit + 1 portocala + 30 ml(aprox 2 lingurite) de zeama de lamaie

-100 ml(7 lingurite) suc de sfecla si telina + 1 lingurita otet de mere

-300 ml suc de castraveti + 100 ml suc de tomate + 1 lingurita de patrunjel taiat marunt

-200 ml suc de morcovi + 100 ml suc de mere

Bea aproximativ 1 litru jumatate - 2 litri se suc. Poti sa bei si apa minerala sau plata si ceai, dar fara zahar.

Ziua 2 - Cartofi


Fierbe 750 g de cartofi si imparte-i in 2-3 portii. Poti gati cartofii in urmatoarele feluri:

-salata de cartofi cu ceapa sau praz, cu zeama de lamaie ca dressing

-piure de cartofi cu 4 lingurite de lapte cald si putin marar sau patrunjel

-supa de cartofi cu nucsoara si un ou fiert.

La micul dejun vei servi 1 felie de paine cu 100 g de branza, iar in restul zilei cartofii.



Ziua 3 - Orez

detox

Fierbe 200 g de orez timp de 25-30 de minute in apa fara sare, apoi scurge apa si imparte orezul in 5 portii. Consuma cate o portie la fiecare 2 ore. Daca vrei, poti adauga si suc natural de fructe sau de tomate.

In aceasta zi bea cel putin 2 litri jumatate de apa sau ceai fara zahar(ai voie si cafea fara zahar).


Ziua 4 - Fructe

La micul dejun vei servi o felie de paine cu 100 g de branza si 1 mar sau o para.

In restul zilei vei manca aproximativ 1 - 1.5 kilograme de fructe. Poti manca fructele ca atare sau le poti amesteca intr-o salata la care adaugi zeama de lamaie. Poti consuma orice fel de fructe, mai putin banane.

Bea cel putin 2 litri de apa sau ceai fara zahar(ai voie si cafea fara zahar).

Ziua 5 - Macaroane

La micul dejun vei manca un ou fiert si o felie de paine unsa cu o lingurita de unt.

Fierbe 150 g de macaroane timp de 10 minute in apa sarata, apoi scurge apa si imparte-le in 3-4 portii. Poti gati macaroanele in urmatoarele moduri:

-amesteca-le cu 2 lingurite de marar sau patrunjel si 30 g branza rasa

-amesteca-le cu 500 ml supa de legume si 1 lingurita de ceapa tocata marunt

-amesteca-le cu 1 rosie tocata, 2 lingurite de mazare fiarta, 1 lingurita otet de mere si 1 lingurita de patrunjel.

Bea 2 litri de apa sau ceai fara zahar(poti bea si cafea fara zahar).

Ziua 6 - Legume


La micul dejun vei servi 1 ou fiert cu o felie de paine unsa cu o lingurita de unt.

In restul zilei vei manca aproximativ 1 kilogram de legume - jumatate proaspete, jumatate inabusite. Aplica urmatoarele idei pentru a gati legumele:

-inabuseste 250 g de conopida si 250 g de morcovi

-prepara salate de orice fel din legume proaspete si adauga zeama de lamaie sau otet de mere

-mananca 1 ou fiert si 50 de g de branza la una din portii.

Bea 2 litri - 2 litri jumatate de apa sau ceai fara zahar si poti servi si cafea neindulcita.

Ziua 7 - Carne


La micul dejun vei manca 1 felie de paine unsa cu 1 lingurita de unt si 30 g de branza + 1 rosie si cateva felii de ceapa.

La pranz vei servi 100 g carne de vitel prajita si 100 g de cartofi fierti cu 1 lingurita de ulei vegetal si 2 lingurite de patrunjel.

La cina, 100 g salata verde, 3 rosii, 1 ceapa mica, 100 g dovlecei fierti, 100 g peste(fiert sau prajit), 1 felie de paine de secara sau integrala.


Bea 2 litri de apa sau ceai fara zahar.

Un comentariu: