Cat de sanatos e regimul vegetarian?

Cat de sanatos e regimul vegetarian?

In epoca fast-food-urilor si "artificializarii" pe scara larga, milioane de oameni din intreaga lume au ales sa nu mai consume produse de provenienta animala. Motivele lor sunt pe cat de diverse, pe atat de nobile: incepand de la compasiunea pentru cele 53 de miliarde de animale ucise anual pana la dorinta de-a obtine un stil de viata sanatos, cat mai putin distructiv pentru planeta.

Intrebarea pe care si-o pun medicii de ani buni incoace este insa cat de benefic pentru sanatate este de fapt regimul vegetarian si daca nu priveaza organismul de cateva ingrediente esentiale.

Dezbaterea e ampla, iar pentru a lua o decizie va trebui mai intai sa intelegem fenomenul…

Ce este vegetarianismul?

Vegetarianismul este un regim alimentar bazat pe fructe, legume, cereale, seminte si alte produse obtinute exclusiv din plante. Vegetarienii nu consuma carne, peste, crustacee, lapte, oua si nici ingrediente secundare obtinute prin uciderea animalelor, de exemplu gelatina.

Primele mentiuni ale regimului vegetarian apar in India Antica, dar se pare ca nici vechii greci nu erau straini de acest stil de viata.

De-a lungul istoriei, vegetarianismul a fost asociat cu viata ascetica, devenind apoi apanajul filosofilor, care condamnau violenta impotriva animalelor.

In 1847 a fost fondata in Marea Britanie prima asociatie a vegetarienilor, conceptul raspandindu-se rapid in secolul al XX-lea.

Tipuri de regim vegetarian:


Ovo-lacto vegetarianism: adeptii acestui regim spun "nu" carnii, dar consuma oua, lactate si miere
Lacto vegetarianism: Laptele si mierea sunt singurele produse de provenienta animala acceptate
Ovo vegetarianism: ovo vegetarienii nu consuma carne, mezeluri si peste, dar includ in meniu ouale si mierea
Veganism: cea mai stricta varianta a vegetarianismului a devenit mai mult decat un regim alimentar. Stilul de viata vegan exclude folosirea oricarui produs provenit de la animale, de la mancare pana la haine si accesorii. Mierea, ouale si lactatele nu sunt acceptate sunt nicio forma.
Regimul macrobiotic: este considerat semi-vegetarian, fiind bazat pe cereale integrale si seminte. Unii dintre adeptii sai consuma insa peste.
Cifrele vorbesc: vegetarienii sunt mai sanatosi!

Un studiu realizat pe 11.000 de persoane din Marea Britanie pe parcursul a 17 ani ofera primele raspunsuri concludente la intrebarea "e vegetarianismul sanatos pentru corpul meu?".

Rezultatele arata ca bolile de inima si cele cerebrovasculare sunt mult mai rare in randul vegetarienilor, reducand rata mortalitatii cu pana la 24%. In general, cercetatorii sunt de acord ca o alimentatie in armonie cu natura poate creste durata de viata cu pana la 10 ani.

Nici cancerul nu reuseste sa faca atat de multe victime printre vegetarieni ca printre cei cu regimuri "standard" de alimentatie: totusi, medicii sunt rezervati in a concluziona ca lipsa carnii este cea care face minuni.

Stilul de viata vegetarian, per total, te indeparteaza incet-incet de alcool, tigari, junk food si numerosi alti factori daunatori prezenti pe piata.

Intr-o alta extrema, se poate considera ca vegetarienii sunt "scutiti din oficiu" si de gripa aviara, febra aftoasa si "boala vacii nebune" :)

Principalele ingrijorari ale medicilor veneau pana acum din asigurarea necesarului zilnic de proteine in regimul alimentar vegetarian. Adevarul este insa acestea se gasesc din belsug in painea integrala, fasole, porumb, mazare, ciuperci etc..

Preconceptia conform careia oamenii sunt in mod natural carnivori si nu se pot mentine sanatosi fara a consuma carne e "demontata" de studiile medicale recente: consumul de carne si produse lactate e asociat cu diabetul, artrita, obezitatea si osteoporoza.

Ca orice regim alimentar, vegetarianismul este sanatos atata timp cat se pastreaza un echilibru.

Persoanele care-l adopta la inceput pentru a pierde in greutate sunt sfatuite sa apeleze si la suplimente alimentare, deoarece au tendinta sa reduca drastic consumul de… aproape orice.

Citeste tot:

http://www.intrefete.ro/sanatate/dieta/cum-devii-vegetariana-6105002
Ciuperca Lui Dumnezeu Tratament Naturist Ciuperca lui Dumnezeu Ceai Ciuperca lui Dumnezeu Capsule Ciuperca lui Dumnezeu Tinctura

Vindecarea prin rugaciune

TERAPII COMPLEMENTARE Atunci cand se roaga, o persoana intra in comuniune cu Dumnezeu. ""Rugaciunea inseamna inaltarea mintii catre Dumnezeu, apropierea omului de Dumnezeu. Exista mai multe trepte ale rugaciunii. Daca este facuta din suflet chi

TERAPII COMPLEMENTARE


Atunci cand se roaga, o persoana intra in comuniune cu Dumnezeu. ""Rugaciunea inseamna inaltarea mintii catre Dumnezeu, apropierea omului de Dumnezeu. Exista mai multe trepte ale rugaciunii. Daca este facuta din suflet chiar si rugaciunea banala - «Doamne-ajuta!» sau «Doamne, miluieste!» - te poate ajuta. Treapta cea mai inalta de intalnire cu Dumnezeu este rugaciunea inimii - «Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul!». Aceste cuvinte ii aduc omului incovoiat de boala atat intarire sufleteasca, cat si trupeasca"", precizeaza preotul Tudor Peiu, de la Biserica ""Sfanta Treime"" din curtea Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii ""Grigore Alexandrescu"".

Migdalele, nucile şi alunele, asociate cu reglarea nivelului de colesterol

Consumul de nuci, migdale şi alune este asociat cu reglarea nivelului de colesterol din sânge, potrivit unui studiu recent care a analizat concluziile a 25 de teste clinice.

Aceste fructe protejate de o coajă tare sunt bogate în proteine vegetale, mai ales în acizi graşi nesaturaţi, în fibre, în minerale, vitamine şi alţi compuşi benefici precum antioxidanţii, au subliniat autorii acestui studiu, publicat în Archives of Internal Medicine.

"În ultima vreme, consumul acestor fructe a făcut obiectul multor studii, datorită capacităţii lor de a scădea concentraţia colesterolului sangvin şi de a reduce astfel riscul de declanşare a bolilor cardiovasculare", a declarat medicul Joan Sabate de la Universitatea Loma Linda din California, coordonatoarea studiului.

Cercetătoarea americană a analizat concluziile celor 25 de teste clinice care au vizat consumul acestor fructe, realizate în şapte ţări, la care au participat 583 de voluntari cu concentraţii diferite ale colesterolui.

În cadrul acestor teste, medicii au comparat rezultatele obţinute în cadrul unui grup de control cu cele obţinute în cadrul unui grup de voluntari care au primit, zilnic, o anumită cantitate de nuci, migdale şi alune.

Niciunul dintre voluntari nu a luat pe durata studiului medicamente din clasa statinelor, utilizate de regulă împotriva colesterolului.

Voluntarii din al doilea grup au primit, în medie, 67 de grame de migdale, nuci, alune şi alte fructe similare, în fiecare zi, iar cercetătorii americani au asociat această dietă cu o scădere medie de 51,% a concentraţiei totale de colesterol.

Concentraţia de LDL (lipoproteine cu densitate mică), supranumit "colesterol rău", a scăzut, în medie, cu 7,4% iar concentraţia de HFL (lipoproteine cu densitate mare), denumit "colesterol bun", a crescut cu 8,3%.

Trigliceridele - acele grăsimi din sânge care provin mai ales din metabolizarea alimentelor grase, a zahărului şi a alcoolului - au scăzut cu 10,2% în cazul pacienţilor cu concentraţii foarte ridicate de trigliceride (cel puţin 150 miligrame/decilitru), dar această scădere a fost mai redusă în cazul voluntarilor cu concentraţii mai mici.

"Efectele consumului de migdale, nuci, alune şi alte fructe în coajă au fost mai puternic resimţite la subiecţii care prezentau concentraţii mari de colesterol rău, un indice al masei corporale scăzut şi care urmau un regim alimentar occidental", au declarat autorii studiului.

Rezultatele acestei analize certifică includerea fructelor cu coajă dură în regimurile alimentare terapeutice ce vizează ameliorarea concentraţiei de colesterol, deoarece ele au potenţial de a reduce riscul de declanşare a maladiilor coronariene, au concluzionat cercetătorii americani

sura: mediafax.ro

Ciuperca Lui Dumnezeu Tratament Naturist Ciuperca lui Dumnezeu Ceai Ciuperca lui Dumnezeu Capsule Ciuperca lui Dumnezeu Tinctura

Ce sunt negi si cu ce se trateaza

Negii sunt excrescente ale pielii inofensive, noncanceroase produse de papiloma virusul uman. Exista mai mult de 100 de tipuri de papiloma virusuri umane. Acest virus infecteaza stratul superficial al pielii, de obicei penetrand in organism prin zonele cu leziuni ale pielii. Virusul produce o crestere rapida a stratului superficial al pielii, rezultand un neg (veruca este termenul medical). De obicei negii dispar de la sine in cateva luni sau chiar ani. Negii pot sa apara la nivelul corpului in diferite zone. Apar mai frecvent la copii si adultii tineri.

Tipuri de negi

Exista 6 tipuri principale de negi. Pot sa difere in functie de localizare si aspect:
- negii comuni care apar cel mai frecvent pe maini, dar pot sa apara in oricare parte a corpului; au un aspect rugos, gri-maroni, avand forma unui dom
- negii plantari apar la nivelul talpii: au aspectul unor bucati de piele dure, groase cu o pata neagra; negii plantari produc durere la mers, existand senzatia de mers pe pietre
- negii plani se intalnesc de obicei la nivelul fetei, bratelor sau pe membrele inferioare; sunt de dimensiuni mici (mai mici decat o guma de creion), au suprafete plane, pot fi de culoare roz, maroniu deschis sau galben deschis
- negii filiformi se intalnesc de obicei in jurul gurii, nasului sau barbiei; au culoarea carnii si prezinta proeminente dendritice
- negii periungheali se intalnesc in jurul unghiilor de la picioare; au un spect rugos si cu denivelari; pot afecta cresterea normala a unghiilor
- negii genitali se intalnesc la nivelul organelor genitale, in jurul anusului, in interiorul rectului, vaginului sau in cervix. Sunt in diverse culori de la culoarea carnii catre un gri si uneori conflueaza dand un aspect conopidiform, care in unele cazuri sunt prea mici pentru a putea fi vazute cu ochiul liber. Acesti negi pot duce la cresterea riscului de aparitie al cancerului de cervix la femei.

Tratament pentru negi

Negi se trateaza cu Tinctura din Ciuperca Agaricus.
http://ciupercaterapeutica.blogspot.com/p/ciuperca-tinctura.html



Ciuperca Lui Dumnezeu Tratament Naturist Ciuperca lui Dumnezeu Ceai Ciuperca lui Dumnezeu Capsule Ciuperca lui Dumnezeu Tinctura

Cum pot slabi 5 kilograme in 10 zile?

Cauta in catalogul Life Care produsele pentru controlul greutati si pentru slabit Life Impuls si Fitne

==cauta pretul in catalog si scade 20%==


Cum pot slabi 5 kilograme in 10 zile?
Iata cateva sfaturi pentru a scapa de kilogramele in plus - singura problema este faptul ca asta nu iti garanteaza ca nu vei pune kilogramele slabite la loc

- Primul pas este renuntarea la caloriile inutile . Ce inseamna calorii inutile? Adica produse bune la gust dar fara nutrienti. In aceasta categorie intra painea alba, cartofii prajiti, dulciurile, zaharul si produsele tip fast-food. Daca vrei sa slabesti trebuie sa renunti si la consumul de energizante, alcool, sucuri acidulate

- In aceste zile de dieta este recomandat consumul la maxim de legume. Ce se paote manca? De exemplu: rosii, castraveti, salata, morcovi, spanac, etc.
Sunt excluse fasolea uscata si cartofii.

-Supa la fiecare masa
Se prepara o supa din legume, fara carne si se mananca de cate ori ti se face foame. O portie de supa are un volum mare, deci iti taie foamea, în schimb caloriile sunt putine daca nu pui carne, cartofi, orez sau fainoase. Poti incerca faimoasa supa de varza dar atentie cu supa de varza, poate duce la dureri puternice de stomac

-Fara carbohidrati
Ce inseamna fara carbohidrati? Adica sa nu mananci paste fainoase de nici un fel, nici paine si nici orez. Incearca sa-ti potolesti foamea cu iaurt, oua, carne, branza, totul pregatit cat mai dietetic, fara prajeli.
- Mese mici si dese adica din 3 in trei ore porti mici
- Cat mai multa apa pentru eliminarea toxinelor
- Sport zilnic
- Incearca sa scapi de stres

sursa articol www.unica.ro

Ciuperca Lui Dumnezeu Tratament Naturist Ciuperca lui Dumnezeu Ceai Ciuperca lui Dumnezeu Capsule Ciuperca lui Dumnezeu Tinctura

Ce inseamna dieta IG? Inseamna dieta indicelui glicemic.

Ce inseamna dieta IG? Inseamna dieta indicelui glicemic.
In ce consta? Ce poti manca in aceasta dieta?
Beneficii: nu trebuie sa te abtii de la nimic, slabesti exact in zona dorita, slabirea va fi de durata.

Ceea ce conteaza in aceasta dieta este indicele glicemic al unui aliment, adica, viteza cu care respectivul aliment este asimilat de organism.
Vezi mai jos indicele glicemic al principalelor alimente care contin zahar pentru a stii pe care le puteti include in dieta!

Iata alimentele care au un IG slab (mai mic de 55):
- Paste bine fierte, Mere si suc de mere, Pere, Linte, Portocale si suc de portocale, Struguri, Iaurt slab, Fasole alba, Ciocolata neagra, Fructe rosii, Morcov crud

Alimente cu IG mediu (55-70), de consumat cu moderatie: Orez Basmati, Banane, Fulgi de ovaz, Sucuri, Malai, Fasole rosie, Ananas, Mazare, Pizza, Dulceata, Musli, Cuscus, Paine din faina integrala

Alimente cu un IG ridicat (>70)
Paine (alba), Cartofi fierti, Fulgi de porumb, Cartofi prajiti, Piure, Orez alb, Morcov fiert, Glucoza, Biscuiti, produse de patiserie, Mamaliga

Cu dieta IG nu mananci mai putin, ci manaci altfel. Este practic un stil de viata.

Nutritionistii au ajuns la concluzia ca aceasta dieta este singura capabila sa subtieze silueta pe termen lung .
Cat poti slabi cu dieta indicelui glicemic?
Cu dieta IG puteti slabi 200-300 g/saptamana, fara sa pierdeti apa sau masa musculara.

sursa articol http://dieta.ele.ro

Ciuperca Lui Dumnezeu Tratament Naturist Ciuperca lui Dumnezeu Ceai Ciuperca lui Dumnezeu Capsule Ciuperca lui Dumnezeu Tinctura

Tratamentul homeopat

Tratamentul homeopat

Homeopatia este de mare valoare in tratamentul bolilor cronice care nu pot fi vindecate cu tratamentul alopat, in tratarea unor stari emotionale, mentale sau probleme de crestere precum si in afectiuni acute banale ca raceala, gripa sau raniri usoare sau in tratamentul dentar sau veterinar.

Homeopatia poate fi folosita in combinatie cu alte tratamente fara pericolul interactiunii medicamentoase. Medicul homeopat va dori sa stie toate simptomele bolnavuluii si ce anume usureaza, agraveaza sau insoteste suferinta, ce probleme de sanatate au existat in trecutul pacientului sau al celor din famile, apetitul, preferintele si aversiunile alimentare, setea, somnul, etc ca sa poata gasi remediul homeopat care corespunde in totalitate pacientului, atat fizic cat si psihic. De aceea prima consultatie dureaza in medie o ora si jumatate. O mare importanta are cauza care a dus la aparitia suferintelor actuale si atunci cand este cunoscuta poate conduce rapid la aflarea tratamentului: “problemele au inceput dupa ce am nascut”, “dupa moartea sotului/sotiei”, “luarea unui anumit medicament”, sau “dupa o cearta”.

De asemenea de mare importanta este latura psihica a bolnavului: calm sau nervos, ce anume il deranjaza la cei din jur (critica, nedreptatea, minciuna de exemplu), cum reactioneaza la enervare sau la emotii in general.

La sfarsitul primei consultatii medicul homeopat va avea un “tablou” al persoanei, care va trebui sa fie identic cu acela al unui remediu homeopat si de aceea Homeopatia poate fi de mare ajutor in afectiunile nediagnosticate deoarece remediul homeopat este ales pe baza simptomelor, nu a unui diagnostic.


Ciuperca Lui Dumnezeu Tratament Naturist Ciuperca lui Dumnezeu Ceai Ciuperca lui Dumnezeu Capsule Ciuperca lui Dumnezeu Tinctura

Regimul alimentar în ciroza hepatică

Alimente permise in cazul cirozei hepatice
Băuturi: lapte dulce, lapte cu cafea de orz sau cu ceai, lapte cu carbonat de calciu (o linguriţă la un pahar), iaurt, decoct de tărâţe, sucuri de fructe sau de zarzavaturi (suc de sfeclă), chisel din lapte sau din sosuri de fructe.

Supe şi ciorbe: (de preferinţă câte o jumătate de porţie de supe de zarzavaturi îngroşate cu făinoase ca: griş, orez, fulgi de ovăz, tăiţei, găluşte de griş; supe cu perişoare de brânză de vaci sau de carne (acestea se vor fierbe aparte).

Pâine: pâine albă prăjită, sau pâine albă veche de o zi.

Carne: Carne slabă de vacă sau viţel, preparată rasol. Rasol de găină sau de pui. Perişoare sau chifteluţe fierte la aburi sau în sosuri dietetice. Grătar preparat cu carne mai întâi fiartă şi friptă la cuptor fără coajă. Mâncăruri de carne preparate dietetic: musaca, chiftele marinate, ardei umpluţi.

Peşte: peşte alb slab, rasol sau perişoare de peşte fierte la aburi.

Ouă: zdrenţe de albuş în supă, omletă dietetică numai din albuş cu zahăr, cremă de albuş cu lapte, bezele. Gălbenuşul e permis numai o dată sau de două ori pe săptămână în preparate.

Brânzeturi: brânză de vaci, telemea desărată (indicată numai la bolnavii fără edeme sau ascită), urdă, caş slab nesărat şi nefermentat.

Făinoase: orez, griş, macaroane, tăiţei, fidea, foarte bine fierte şi limpezite în apă fierbinte, preparate mai ales sub formă de budinci sau albuş bătut. Mămăligă moale, bine fiartă.

Zarzavat şi legume: pireuri, sosuri, budinci de zarzavaturi, preparate cu albuş bătut spumă. Cartofii se vor da de preferinţă fierţi în coajă. Măncăruri din zarzavaturi ca dovlecei, morcovi, , fasole verde, preparate cu sosuri dietetice. Toate legumele vor fi bine fierte şi în cantităţi moderate, de preferinţă servite cu garnitură lângă rasol sau friptură.

Salate: sfeclă coaptă la cuptor şi mărunţită, salată verde bine mărunţită, morcovi raşi mărunt pe răzătoare, roşii bine coapte, fără coji şi sâmburi.

Fructe: crude foarte bine coapte, rase pe răzătoare în cantitate moderată, fără coji şi sâmburi. De preferinţă sucuri de fructe preparate cu gelatină, compoturi scăzute sau date prin sită, preparate din fructe fără coajă. Fructe coapte la cuptor fără coji şi sâmburi.

Grăsimi: grăsimi proaspete ca unt şi untdelemn, care constituie grăsimea cea mai indicată pentru cirotici. Untul se adaugă la mâncarea pregătită fără grăsime, iar untdelemnul se va fierbe în sosul mâncării sau se va adăuga crud la salate.

Se va respecta cantitatea de grăsime prescrisă de medic (în medie 50 g/zi) socotindu-se şi grăsimile pe care le conţine laptele şi brânza, având în vedere că: 500 g lapte conţin 20 g grăsimi; 100 g telemea de primăvară conţine 20 g grăsimi; 100 g telemea de toamnă conţine 30 g grăsimi.

Sosuri: preparate dietetic, fără grăsime prăjită, cu zeamă de zarzavat, cu lapte, cu verdeţuri, cu suc de roşii.

Dulciuri: miere de albine, peltea, făinoase cu lapte, cremă de lapte şi albuş, biscuiţi din albuş, budinci din făinoase îndulcite, sufleuri de fructe cu gelatină, chiseluri, gelatine dulci din brânză de vaci sau iaurt din sucuri sau pireuri de fructe, spumă de albuş, bezele, aluat uscat preparat cu brânză de vaci, cu jeleuri sau fructe.

Sare: în cantitate moderată.

Diverse: pentru a acri supele, sosurile, salatele, se va folosi sucul de lămâie sau sarea, de lămâie diluată; de asemenea borşul, iaurtul şi chiar oţetul de fructe, în cantitate mică. Se vor folosi toate condimentele aromate, verdeţuri ca: pătrunjel, mărar, tarhon, leuştean, dafin şi cimbru. Pentru deserturi sunt indicate vanilia şi coaja de lămâie sau de portocale.

Conserve: se pot folosi conservele de legume din comerţ, care nu conţin grăsimi, ca dovlecei, fasole verde, ardei graşi - aruncând apa în care sunt conservate şi fierbându-le din nou, pentru a înlătura sarea. De asemenea, se poate folosi sucul de roşii crude, cât şi bulionul de foarte bună calitate şi mai puţin sărat.



Ciuperca Lui Dumnezeu Tratament Naturist Ciuperca lui Dumnezeu Ceai Ciuperca lui Dumnezeu Capsule Ciuperca lui Dumnezeu Tinctura

Duiabetul zaharat : regim alimentar orientativ, alimente interzise,

Ce este diabetul zaharat...

După cum ştiţi, diabetul zaharat este o boală caracterizată printr-o insuficienţă relativă sau totală de insulină (hormon secretat de pancreas, ceea ce face ca glucoza din pâine, făinoase, dulciuri şi alte alimente să nu poată fi arsă în ţesuturi, în cantitatea cerută de nevoile energetice ale organismului. Drept rezultat, glucoza creşte în sânge (hiperglicemie). La o glicemie peste 1,80 g ‰, glucoza apare şi în urină (glicozurie), unde nu se găseşte în mod normal. Deci, prezenţa glucozei în urină arată că zahărul din sânge a crescut prea mult. Cu toată creşterea glicemiei, ţesuturile sunt lipsite de glucoză şi, ca o reacţie naturală, organismul încearcă să o procure din grăsimile şi proteinele alimentare (carne, brânză, lapte, ouă) sau chiar din proteinele şi grăsimile din ţesuturile proprii. Aşa se explică scăderea în greutate a diabeticului şi senzaţia de oboseală, cu toate ca el mănâncă mult. Faptul că diabeticul continuă să mănânce fără măsură nu face decât să-1 dezechilibreze şi mai mult. Creşte şi mai mult glucoza din sânge şi se elimină mai multă glucoză prin urină. O dată cu glucoza se elimină prin urină şi multă apă, şi împreună cu ea sarea, ceea ce duce la deshidratarea organismului. Prin transformarea grăsimilor şi proteinelor în glucoză se formează corpi cetonici, care sunt toxici şi pot să ducă până la comă diabetică. Corpii cetonici se elimină sub formă de acetonă prin urină şi prin respiraţie, dând mirosul caracteristic de mere stricate. Tratamentul urmat cu stricteţe îl fereşte pe diabetic de complicaţii şi menţine organismul într-o stare care nu se deosebeşte prea mult de starea normală. Se consideră că diabetul este echilibrat când glicemia se situează < 2 g ‰, glicozuria este absentă sau nu depăşeşte 10 g/24 de ore, iar greutatea corpului rămâne neschimbată.

Alimentaţia
Tratamentul diabetului constă înainte de toate din regimul alimentar cu glucide reduse cantitativ şi în cantitate fixă. Cantitatea de glucide este stabilită de medic şi oscilează între 120 şi 200 de g/zi (faţă de 300–350 g cât reprezintă de obicei consumul zilnic pentru un adult nediabetic). Restricţia făcută la glucide se compensează caloric cu alte alimente .care nu conţin glucide (albumine, grăsimi, verdeţuri) şi din care bolnavul poate mânca atât cât să se sature.

Când boala nu permite corpului să asimileze cantităţi <150 g glucide se intervine cu tratamentul medicamentos: insulina sau tablete antidiabetice, numai după caz şi la prescripţia medicului. Pentru a fi sigur că respectă regimul alimentar, diabeticul este obligat să cântărească zilnic alimentele care conţin glucide. Orice depăşire a prescripţiei medicului la alimentele din această categorie, duce la decompensarea diabetului. În schimb, respectarea regimului permite diabeticului să-şi continue activitatea la fel ca orice om normal. Regimul alimentar în diabet este format din două grupe de alimente, după cum urmează:

Alimente care nu conţin glucide şi nu trebuie cântărite zilnic
Carne: vacă, viţel, pasăre, miel, porc, şuncă, piftie, mezeluri, conserve de carne (300 g).
Peşte: proaspăt sau conservat.
Brânzeturi: brânză de vaci, caş, şvaiţer, caşcaval (200-300 g).
Ouă: proaspete (1/zi).
Grăsimi: unt, untdelemn, margarină, slănină (60-100 g).
Smântână: proaspătă (50-150 g).
Nuci, alune: (4-5 bucăţi).
Băuturi: ceai, cafea, apă minerală. De asemenea vin alb, ţuică sau coniac, dar cu moderaţie, abuzul fiind dăunător oricui şi cu atât mai mult diabeticului.

Zarzavaturi: roşii, vinete, spanac, ciuperci, ardei gras, varză albă, bame, varză roşie, conopidă, castraveţi, dovlecei, fasole verde, ridichi, andive, ştevie, lobodă, păpădie, untişor, salată verde (800 – l 000 g).

Alimente care conţin glucide şi trebuie socotite şi cântărite zilnic pe cântar
Fructe proaspete: fragi, căpşuni, zmeură, agrişe, mure, piersici, mere, cireşe timpurii, caise, vişine, portocale (fără coajă, gutui, prune nu prea dulci (conţin 10% glucide).

Lactate: brânză de vaci, iaurt (conţin 4% glucide).

Făinoase: paste făinoase, cartofi, orez sau griş, toate cântărite fierte (conţin 20% glucide).

Pâine: proaspătă, indiferent de calitate (conţine 50% glucide).

Mămăliga pripită, la fel şi fasolea boabe cântărită fiartă (conţin 12% glucide).

Exemplu de regim cu 200 g glucide

Vor fi cântărite zilnic următoarele alimente:

 300 g fructe;

 500 g lapte (sau iaurt, sau brânză de vaci);

 250 g cartofi (sau paste făinoase fierte, sau griş ori orez fiert);

 200 g pâine sau de 4 ori mai multă mămăligă pripită.

Indicaţii privind echivalenţa unor alimente
Alimentele cu conţinut glucidic permise diabeticului se pot înlocui unele cu altele ( în cantităţi echivalente).

Astfel: 20 g pâine = 250 g lapte (iaurt, brânză de vaci) = 50 g cartofi (o lingură) = 50 g orez sau griş fiert = 50 g paste făinoase fierte = 100 g fructe permise = 80 g mămăligă pripită = 100 g morcovi.

După cum se vede, greutatea pastelor făinoase, a grişului şi a orezului se socoteşte după fierbere.

Alimentele interzise
Diabeticului îi sunt oprite făinurile, biscuiţii, legumele uscate, castanele, zahărul, ciocolata, bomboanele, prăjiturile, rahatul, dulceaţa, îngheţata, berea, vinul dulce, mustul, siropurile, lichiorurile, strugurii, prunele uscate, perele pergamute.

Regimul de viaţă
Daţi multă atenţie igienei personale, în special păstraţi cu stricteţe curăţenia pielii şi a gurii. Spălaţi-vă pe dinţi după fiecare masă şi trataţi-vă eventualele focare dentare. Îngrijiţi-vă picioarele, prin spălarea lor zilnică cu apă şi săpun precum şi prin evitare frigului şi a încălţămintei necorespunzătoare.


Evitaţi viaţa, zbuciumată, cu încordare nervoasă permanentă care stânjeneşte echilibrarea diabetului.

Luaţi masa mereu la aceleaşi ore şi respectaţi orele de somn.

Evitaţi viaţa sedentară şi supraalimentaţia care predispun la obezitate. Obezitatea agravează diabetul şi înlesneşte apariţia complicaţiilor vasculare.

Pentru o mai bună ardere a glucozei vă este folositoare o activitate musculară, însă fără eforturi intense. De aceea vă recomandăm plimbări, mici excursii, gimnastică şi sporturi uşoare: tenis de masă, ciclism, canotaj, vânătoare, scurte ascensiuni etc.

. Ciuperca Lui Dumnezeu Tratament Naturist Ciuperca lui Dumnezeu Ceai Ciuperca lui Dumnezeu Capsule Ciuperca lui Dumnezeu Tinctura

Prevenirea cancerului de colon

Cea mai buna metoda de a vindeca cancerul este prevenirea lui..... Iar principalul motiv al aparitiei acestuia este alimentatia nesanatoasa.... Tu decizi cum vrei sa fi....

Te-ai plictisit probabil ca toata lumea sa-ti spuna ca trebuie sa mergi la medic regulat si sa-ti faci analize o data la sase luni. Dar singura metoda cu adevarat eficienta de prevenire a cancerului de colon este sa-ti faci cel putin odata la trei ani testele specifice pentru depistarea acestei boli In primul rand, cancerul de colon este o boala tratabila.
Dar, dupa cum avertizeaza dr. Gabriel Constantinescu, medic primar in gastroenterologie si asistent universitar, "doar daca este descoperit in stare incipientai. Tot dr. Constantinescu atrage atentia ca "unul din 15 indivizi este diagnosticat cu aceasta maladie, ceea ce nu e putini.
Cancerul de colon este, in primul rand, o boala ereditara. Este una dintre cele mai frecvente boli ale acestei perioade. Afecteaza in egala masura ambele sexe, cu varste de peste 50 si 60 de ani, dar nu numai. Sunt si persoane mult mai tinere diagnosticate cu cancer colonic. Daca este depistat precoce, este tratabil. In tarile occidentale, cancerul de colon intra intr-un program de screening. Cu alte cuvinte, populatia care nu prezinta simptome ale acestei boli, dar care are factori de risc, este supusa unor teste. Daca ai avut rude de gradul I care au avut aceasta boala, riscul ca la un moment dat sa apara este foarte mare. Din pacate, acesta este, pana la momentul de fata, singurul factor despre care se stie cu exactitate ca produce aceasta boala. Daca unul dintre parinti a avut cancer de colon, riscul de a face asceasta boala este de doua-trei ori mai mare decat la o persoana ale carei rude nu au avut aceasta boala.i Simptomele cancerului de colon Este foarte important sa fii atent la orice mica modificare ce intervine in "rutina organismului taui. Inaintea oricarui test sau examen medical, iti poti da seama singur daca este ceva in neregula. Daca o ruda apropiata a avut cancer de colon, atunci este absolut necesar sa mergi la medic pentru un control, cel putin o data la trei ani. Numai asa ai sa poti descoperi din timp boala si tratamentul va fi 100% eficient. Indiferent de antecedentele medicale ale familiei, gastroeterologul Gabriel Constantinescu recomanda oricarie persoane cu varsta de peste 50 de ani un control de specialitate o data pe an. Acest control presupune doua investigatii - prima este un test chimic ce depisteaza prezenta sangelui in fecale. Insa acest test nu poate stabili cu siguranta un diagnostic, deoarece sangele poate avea si alte cauze. Al doilea test este colonoscopia. Se realizeaza, de regula, cu anestezie, si este un test foarte precis. Tot colonoscopia permite medicului sa preleveze biopsii din orice zona suspecta si poate inlatura polipii de pe colon cu colonoscopul. Aceasta interventie este foarte importanta pentru ca, indepartand polipii, acestia nu se mai pot transforma in tumori maligne. Simptomele asociate cancerului colonic sunt: prezenta sangelui in scaun, pierderea in greutate, diaree urmata de constipatie sau amandoua odata, balonari si crampe foarte puternice, dureri abdominale. Principalii factori de risc Doctorul Constantinescu atrage atentia asupra stilului de viata. "Din cauza faptului ca, in primul rand, cancerul colonic este ereditar si ca nu s-au demonstrat alte cauze ale declansarii bolii, pana in acest moment este foarte important sa ne ferim de tot ceea ce stim ca este nociv. Sa avem o alimentatie echilibrata si bogata in legume, fructe, fibre. Trebuie renuntat la fumat. Un alt factor de risc il prezinta bolile inflamatorii ale tubului digestiv. Sedentarismul trebuie inlocuit cu exercitiul fizic. Alimentatia bogata in grasimi trebuie complet evitata, la fel si consumul exagerat de alcooli, recomanda Gabriel Constantinescu. Cancerul de colon, pe locul III in lume Datorita nevoii tot mai acute de a descoperi metode eficiente de prevenire a acestui tip de cancer, cercetatorii americani au realizat un studiu la baza caruia a stat calciul. In urma testelor efectuate, s-a demonstrat ca persoanele care consuma zilnic calciu prin alimente sau suplimente nutritive au un risc mult mai scazut de a face cancer de colon. La persoanele care au combinat alimentele si suplimentele riscul s-a injumatatit.

sursa: revistafelicia.ro

Ciuperca Lui Dumnezeu Tratament Naturist Ciuperca lui Dumnezeu Ceai Ciuperca lui Dumnezeu Capsule Ciuperca lui Dumnezeu Tinctura

Musetelul o planta tamaduitoare

Vezi produsele din plate bio Krauter cu musetel in catalog.
 
==cauta pretul in catalog si scade 20%==
Musetelul este o planta medicinala, care se dezvolta atat pe ogoare, campii, cat si pe soluri argiloase, livezi si marginea drumului. Inflorescentele acestei plante sunt foarte des utilizate in tratamentele naturiste. Acestea au o culoare galben-portocalie si se culeg din luna mai pana in august, la final. Denumirile populare ale musetelului sunt: matricea, marariul-cainelui, moruna, romanita buna, musetel de camp, musatel, mositel , romasca.

Ca planta tamaduitoare, musetelul este eficient in tratarea si ameliorarea numeroaselor afectiuni ca de exemplu: colici (crampe si dureri abdominale), balonari, afectiuni ale organelor pelviene, dureri de dinti, enterocolita, gastrita, curatarea sangelui de toxine, gripa, raceala, febra (ceaiul de musetel provoaca transpiratie, ceea ce duce la scaderea febrei), dureri de stomac, guturai (prin inhalatii si ceaiuri), conjunctivite, tulburari menstruale, diaree, insomnii, dureri de pe urma ranilor, hemoroizi (acestia pot fi tratati si extern prin utilizarea alifiei de musetel).

Musetelul are asupra organismului uman actiune: calmanta, dezinfectanta, sudorifica, antispasmodica, antiinflamatoare, anticolica, avand in compozitie acizi organici, ulei volatil cu chamazulene, glicozid flavonic, colina. Musetelul , ca uz extern, se utilizeaza sub forma de comprese sau spalaturi pentru tratarea inflamatiilor ochilor, pentru tratarea durerilor de dinti (gargara), mancarimilor, eczemelor, supuratiilor, pentru calmarea sistemului nervos (bai cu musetel), eliminarea starii de epuizeala, precum si in cosmetica, musetelul avand efecte benefice atat asupra tenului, cat si ingrijirea parului blond.

Uleiul de musetel are efecte vindecatoare asupra reumatismului articular si al nevralgiilor. Sub forma de pulbere musetelul, se utilizeaza pentru tratarea depresiilor, nervozitatii, insomniilor, nevralgiilor, menstrelor neregulate, constipatiei si viermilor intestinali.

Tratamente naturale cu musetel

Ceaiul de musetel pentru tratarea enteritelor, colicilor, balonarilor, oboselii, gastritei, nervozitatii, astmului bronsic se recomanda a se bea in fiecare zi, cate doua-trei cani. Se prepara din doua lingurite de planta, peste care se toarna o ceasca de apa clocotita.

Pulberea de musetel care trateaza pe langa afectiunile mentionate mai sus, si febra, migrenele se obtine din flori de musetel uscate. Se recomanda administrarea sub forma de capsule, la indrumarea medicului.

sursa: sanatatecuplante.ro
Ciuperca Lui Dumnezeu Tratament Naturist Ciuperca lui Dumnezeu Ceai Ciuperca lui Dumnezeu Capsule Ciuperca lui Dumnezeu Tinctura

Cancer la stomac

CANCERUL DE STOMAC
Material furnizat de Osterreichische Krebshilfe
Cancerul de stomac apare cu o frecvenţă deosebită.

El se manifestă cu precădere la persoanele de vârsta mai înaintată. Şansele de vindecare sunt excelente dacă boala este descoperită în faza timpurie. În stadii avansate prognoza este desigur mult mai sumbră.
O importanţă deosebită trebuie acordată depistării simptomelor timpurii şi consultaţiilor preventive ale grupelor de risc.
Factori care măresc riscul îmbolnăvirii cu cancer la stomac :
Cauzele nu se cunosc cu exactitate, dar cu siguranţă următorii factori joacă un rol important :
�� Consumul de alcool
�� Nicotina
�� Alimentele afumate
�� Alimentele prăjite, în speţă grătarele
�� Alimente alterate, cu precădere pâinea mucegăită

Dacă remarcaţi unul din următoarele simptome, consultaţi cu regularitate medicul specialist :
�� Ulcer cronic
�� Polipi în stomac
�� Lipsa vitaminei B 12
�� Intervenţii chirurgicale la stomac mai vechi de 10 – 15 ani
�� Cazuri de cancer la stomac în familie

Este posibilă prevenţia ?
O alimentaţie şi un stil de viaţă sănătoase reduc probabil pericolul îmbolnăvirii, însă nu avem o garanţie a  eliminării cancerului prin aplicarea măsurilor preventive. Cu toate acestea recomandăm păstrarea alimentelor în frigider la temperatura de 4°C precum şi aruncarea de alimente alterate (pâine, marmeladă) chiar dacă o mică parte este afectata. Pacienţilor cu risc li se recomandă un consult medical anual, pentru a decide asupra consultaţiei preventive. Numai cele mai incipiente stadii sunt vindecabile !

Endoscopia, metodă de consultare
Cancerul de stomac nu cauzează suferinţe tipice. Din această cauză se impune o examinare bine direcţionată la pacienţii cu risc. Dintre metodele de analiză, endoscopia (examinare cu o sondă flexibilă) este cea mai indicată. Această examinare ne permite identificarea unor modificări mici şi chiar a celor mai mici. Doar în felul acesta se pot distinge tumorile benigne (inofensive) de cele maligne (canceroase)

Atenţie la semnele de avertizare:
Durerile care durează mai mult, respectiv peste 3 săptămâni, trebuie neapărat examinate:
În primul rând : Senzaţia de presiune sau de durere în partea superioară a stomacului
Lipsa poftei de mâncare, greaţa, vărsături, pierderea în greutate
Respingerea şi refuzul preparatelor din carne
Saţietate după primele înghiţituri
Scaune cu sânge sau de culoare neagră

Cum se face tratamentul ?
Operaţia este iminentă, extinderea ei fiind în strânsă dependenţă de stadiul bolii.
Complementar se aplică, de regulă, un tratament de chimio- şi radioterapie.
Cercetătorii au stabilit că mai mult de o treime din formele de cancer de stomac pot fi evitate prin
abordarea unui stil de viaţă corespunzător, în timp ce un procent relativ mare de cazuri pot fi vindecate
datorită măsurilor de depistare timpurie.
Deoarece alimentaţia joacă un rol deosebit în apariţia cancerului la stomac vom publica în următoare materiale de specialitate din domeniu.

Ciuperca Lui Dumnezeu Tratament Naturist Ciuperca lui Dumnezeu Ceai Ciuperca lui Dumnezeu Capsule Ciuperca lui Dumnezeu Tinctura

Cancer la stomac

Coenzima Nano CoQ10

Coenzima Nano CoQ10
Pret: 56 Euro
Comanda se da Telefonic la:
0722.435.216
0753.074.833



Actiune:
- Susţine sistemul cardiovascular
- Oferă protecţie împotriva daunelor provocate de radicalii liberi
- Reciclează vitamina E în organism, susţinând reţeaua antioxidantă de apărare

Optimum Omega

Omega 3 + omega 6 = Optimum Omega

Contine: 90 capsule
Pret: 25 Euro cu TVA
Comanda se da Telefonic la:
0722.435.216
0753.074.833


• Contribuie la menţinerea sănătăţii sistemului cardio-vascular.
• Stare generala buna
• Sănătatea organismului
• Potrivit studiilor, acizii graşi Omega 3 din peşte contribuie în mod hotărâtor la un mod de viaţă sănătos.
• Modificarea raportului de acizi graşi Omega 3: Omega 6 are un efect benefic asupra sănătăţii

Mierea de albine, un tratament impotriva anemiei

Ne place gustul mieri de albine dar putin stium ca mierea de albine ne scapa de anemie. Ceaiul de tei, cu miere de albine si lamaie te scapa intotdeauana de racelile frecvente, dar efectele terapeutice ale mierii de albine, nu se opresc aici...

Calitatile sale terapeutice depind foarte mult de compozitia nectarului. Mierea de salcam ajuta la calmarea tusei, in tratamentul asteniei, nevrozelor si este un bun antiseptic.

Mierea poliflora este foarte eficienta in tratarea durerilor stomacale, la inflamatiile gatului si chiar in boli de piele, fiind un bun sedativ.
Incearca TRATAMENT NATURIT HOYER cu produse din miere de albine si laptisor de matca.
Produsele HOYER se regasec in catalogul Life Care de la pagina 78 pana la pagina 83. Citeste despre produsele Hoyer clik aici



Datorita compusilor benefici (enzime, fermenti, hormoni, antioxidanti, proteine, aminoacizi, glucoza, zaharoza, vitamine (B1, B2, B6, C), minerale (calciu, fier, cupru, zinc, sulf), mierea de albine poate fi considerata un elixir al sanatatii.

Anemia poate fi vindecata consumand miere de albine regulat, deoarece inmulteste hemoglobina din sange.

Cat de repede se poate vindeca o anemie?

In circa 90-180 de zile, daca se consuma atat miere de albine, cat si polen sau laptisor de matca, se poate trata chiar si o anemie severa.

Tratament in reducerea anemiei:

Medicii recomanda zilnic doua lingurite de miere de albine si o lingurita de polen, amestecate cu 20 de picaturi de tinctura de urzica. Continutul se ia dimineata si seara.

Intr-un vas de sticla se prepara un amestec din: jumatate de litru lapte dulce, o cescuta de lapte praf, 4 linguri de drojdie de bere si o lingura cu miere de albine. Se bea o cana de tonic intre mese.

Laptele alaturi de mierea de albine este un tonic revigorant, care ajuta la tratarea anemiei. Tratamentul cu miere de albine poate fi folosit in tratarea tuturor bolilor. De aceea, pentru o sanatate de fier, inlocuiti zaharul cu mierea de albine.

sursa:  stilfeminin.ro

Beneficiile ceaiului verde - top 10

Poporul chinez antic a cunoscut beneficiile ceaiului verde pentru sanatate si ne-a transmis si noua cunostinte despre acest “medicament” natural.
Chinezii au folosit, intotdeauna, ceaiul verde in scopuri medicale, mai ales impotriva durerilor de cap si depresie.

Ceaiul verde este produs din frunzele de Camellia sinensis si poseda foarte multe calitati curative.

  1. Ceaiul verde este utilizat pentru tratamentul sclerozei multiple
  2. Ceaiul verde este utilizat pentru tratamentul si prevenirea cancerului
  3. Ceaiul verde este utilizat pentru a opri evolutia bolilot Alzheimer si Parkinson
  4. Ceaiul verde este utilizat pentru a imbunatati metabolismul si procesul de ardere al grasimilor
  5. Ceaiul verde reduce riscul bolilor cardiace si atacurilor de cord
  6. Ceaiul verde reduce riscul de cancer esofagian
  7. Consumul de ceai verde inhiba cresterea anumitor celule canceroase, reduce nivelul colesterolului in sange, creste colesterolul bun si scade colesterolul rau
  8. Acesta este utilizat pentru tratamentul poliartritei reumatoide şi a bolilor cardiovasculare
  9. Ceaiul verde este utilizat pentru a trata insuficienta imunitara
  10. Unele cercetari arata ca, consumul de ceai verde, cu regularitate, poate ajuta la prevenirea cariilor dentare prin uciderea bacteriilor care cauzeaza placa dentara

Sursa: slabute.ro
Ciuperca Lui Dumnezeu Tratament Naturist Ciuperca lui Dumnezeu Ceai Ciuperca lui Dumnezeu Capsule Ciuperca lui Dumnezeu Tinctura

Ceaiul verde vs Ceaiul negru

Ceaiul este o bautura atat de apreciata incat este cea mai consumata din lume dupa apa. Este atat de indragita incat a intrat in folclorul multor popoare, iar chinezii i-au dedicat un proverb care spune totul despre cat de iubit este ceaiul : “Mai bine sa stau trei zile fara mancare decat o zi fara ceai”.

Chiar si atat si tot ar trebui sa consideram aceasta bautura drept esentiala pentru sanatatea noastra. Multe cercetari s-au facut pentru a demonstra cat de eficient este un ceai, de ce ar treui sa bem ceai si, mai ales, ce fel de ceai ar trebui sa bem.

Dar mai intai ar trebui sa lamurim ce inseamna a bea un ceai. Daca va imaginati ca ceaiul reprezinta orice infuzie din plante, atunci va inselati. Ceaiul este o planta in sine si este clasificat in mai multe tipuri: ceai alb, ceai verde, ceai negru, etc. Este cultivat mai ales in China si Japonia, dar, cum aceasta infuzie de ceai s-a raspandit pe tot Globul, planta se mai cultiva si in Brazilia, Argentina, in zonele tropicale si subtropicale. Extrem de ceruta, extrem de populara, planta in sine sta la baza unei intregi industrii.

Cat de buna este insa pentru sanatatea noastra? Sa vedem cateva dintre informatiile stiintifice pe care le avem la dispozitie. In acest articol vom compara doua dintre cele mai populare plante de ceai: ceaiul verde si cel negru. Totul pentru a descoperi daca merita sa ne oprim 10 minute din ritmul nostru trepidant pentru a savura o bautura extraordinara.

Diferente intre ceai verde si ceai negru.
Prin ce se diferentiaza ceaiul vrede de cel negru in afara de culoare? In primul rand prin modul de obtinere.

Ceaiul verde se obtine prin doua metode. Metoda traditionala japoneza pregateste ceaiul verde prin expunerea frunzelor la abur. Metoda chinezeasca creeaza ceaiul prin gatire uscata in tigaie. Pentru a impiedica procesul de oxidare, ceaiul este procesat in maximum doua zile dupa culegere si astfel planta ne daruieste acea culoare verde-pal, atat de delicata. Aerul fierbinte la care sunt expuse frunzele plantei face ca procesul de fermentare sa nu aiba loc.

Spre deosebire de ceaiul verde, ceaiul negru este este creat prin oxidarea completa a frunzelor inainte de a fi uscate. Cand procesul de oxidare este complet, frunzele se incalzesc si sunt sortate in functie de calitate. Culoarea neagra a frunzelor este data de aceasta oxidare completa pe care o sufera planta.

In Japonia perioadei Kamakura, un calugar numit Eisai evidentiaza in 1211 efectele benefice ale ceaiului verde in cartea sa “Mentinerea sanatatii prin ceai”: “Ceaiul este un medicament miraculos pentru mentinerea sanatatii. Ceaiul are o putere extraordinara de prelungire a vietii. Oriunde o persoana cultiva ceai, va avea parte de o viata lunga.” Dar, ne-am obisnuit ca inainte de a crede niste pareri ale unor oameni, sa ascultam de stiinta si de studiile facute de catre cercetatori. Stiinta este intotdeauna mult mai aproape de adevar.

Efectele benefice ale ceaiurilor
Ceaiul verde si cel negru previn si trateaza foarte multe afectiuni, avand o mare valoare medicala. Iar cercetarile din ultimii ani au dovedit-o deseori.

Se considera ca ceaiul verde are mai multe beneficii decat ceaiul negru, iar aroma sa atat de delicata, poate cea mai delicata din toate ceaiurile, este extrem de apreciata. Ceaiul verde contine foarte putina cofeina, fiind cel mai putin riscant ceai clasic in conditii de consum ridicat. De fapt, acest lucru il diferentiaza de ceaiul negru: continutul de cofeina. Cofeina este cea care face diferenta, de cele mai multe ori.

Ceaiul verde contine fluorina, iar riscul aparitiei cariilor scade dramatic cu aproximativ 50%. Vi se pare putin? Ganditi-va ca ori de cate ori mestecati o guma, inghititi minim 12 E-uri nu foarte benefice organismului dvs.

Femeile vor fi incantate sa afle ca ceaiul verde blocheaza radicalii liberi, previne si combate cancerul de piele, atunci cand se consuma 4-5 cesti pe zi. Probleme digestive avem cu totii, datorita vietii dezordonate pe care o ducem. Ceaiul verde este recomandat in cazuri de constipatie cronica, linisteste durerile de stomac si este foarte bun in timpul procesului de digestie.

Si aceasta nu este totul. Reduce nivelul colesterolului si riscul pentru anumite tipuri de cancer cu 60%. Sistemul nostru imunitar este intarit de taninul din compozitia ceaiului. Alte substante active precum catechina, theanina si saponina ajuta la tratarea unor afectiuni ale prostatei si ajuta in mentinerea siluetei. Cel mai observabil efect si cel mai dorit este inviorarea organismului, combaterea somnolentei, a oboselii. Ceaiul verde este cu adevarat o planta incredibila, de care trebuie sa profitam cat mai mult.

Dar, sa nu uitam de celalalt soi de ceai: ceaiul negru. Trebuie sa recunoastem ca ceaiurile negre au mai multa cofeina decat cele verzi, dar continutul este mai mic decat cel al cafelei. Este adevarat ca acest lucru il face mult mai popular. Efectele stimulatoare sunt mult mai evidente. Cu toate acestea, ceaiul negru este un foarte bun protector al organismului impotriva bolilor cardiovasculare si a cancerului.

Cei care au o tensiune mica, sunt hipotensivi, ar trebui sa bea acest ceai, caci este un foarte bun stimulator cardiac. Excelent in problemele digestive, ceaiul negru trebuie sa fie extrem de iubit de catre femei: fiind un emulsificator pentru grasimi, ajuta foarte mult in reglarea greutatii corporale. Probleme cu rinichii? Ceaiul negru are o actiune diuretica si alaturi de cel verde este extrem de apreciat in aceste cazuri.

Atat ceaiul verde, cat si ceaiul negru este bogat in vitamine si saruri minerale. Printre acestea, cea mai importanta este vitamina C. Consumand zilnic de 2 – 3 cesti, se asigura un aport important de vitamine ca B1, B2, B6, acid folic. Inlocuiti oricand cafeaua cu un ceai verde sau unul negru. Ambele sunt mult mai sanatoase, iar organismul dvs. poate profita de avantajele acestora.

Efecte neplacute ale ceaiurilor
Ati putea spune ca orice ceai, verde sau negru, trebuie sa aiba si contraindicatii. Este un lucru normal. Hipertensivii nu trebuie sa consume in exces. Nu uitati, ceaiurile contin cofeina. Ceaiul verde nu are multa cofeina, are chiar cea mai putin cantitate de cofeina. Hipertensivii pot sa bea o ceasca pe zi, cu o conditie: intrebati-va medicul cardiolog daca va da voie.

In ultima vreme, tot mai multe persoane, mai ales cele tinere au probleme de asimilare a calciului. In aceste cazuri, este bine sa evitati ceaiul negru. Contine cea mai mare cantitate de cofeina. Persoanele care au probleme cu calciul se simt slabite dupa ce beau ceai negru. Iar daca in acel moment, calciul se afla la limita inferioara, acestea pot sa aiba ameteli sau, mai grav, senzatii premergatoare pierderii cunostiintei.

Cu toate acestea, nu ocoliti ceaiurile. Au extrem de multe efecte benefice. Sunt adevarate farmacii, iar organismul nostru poate beneficia de ceea ce ele ne ofera. Orpiti-va cateva minute si savurati aceasta bautura. Dar nu uitati niciodata: nu exgerati. Extremele sunt intotdeauna periculoase pentru trup si suflet. Transformati bautul ceaiului intr-o experienta de viata, intr-un moment de liniste, calm si relaxare.

Articol realizat in colaborare cu bioinginer medical Bogdana Popa.

sursa: medicina-naturista.ro
capsule din ceai verde
ceai verde capsule

Ciuperca Lui Dumnezeu Tratament Naturist Ciuperca lui Dumnezeu Ceai Ciuperca lui Dumnezeu Capsule Ciuperca lui Dumnezeu Tinctura

Galvanic Spa Nu Skin

Pretul unui aparat Galvanic Spa este de 365 Euro,
Comanda se da Telefonic la:
0722.435.216
0753.074.833
 


Daca cautati o alta metoda pentru a avea o piele vizibil mai tanara si rafinata, fara a folosi Botox sau chirurgie cosmetica, exista o metoda pe care o puteti folosi personal, fara a fi nevoie sa vizitati un centru de frumusete. Producatorii Galvanic Spa promit o piele intinerita si neteda in aproximativ 10 minute, toate dobandite in confortul propriei case.

Siropul Minune G3 - sirop imunitate

Sirop Imunitate

Siropul Minune G3

Pachetul contine: 2 sticle de G3
Pret: 88 Euro cu TVA
Telefoane comanda:
0722.435.216
0753.074.833

Este o combinaţie unică de fitonutrienţi proveniţi din fructul de gâc si alte 3 fructe deosebite:
- lycium chinezesc (Goji)
- ananas siberian
- fruct de cili

Siropul minune G3 este:
- Cel mai nutritiv suc creat vreodata
- Descoperit cu Scanner-ul Biofotonic
- Unic, Convenabil si Delicios

Actiune:
• Protejeaza impotriva radicalilor liberi, sprijinind imunitatea
• Are efect benefic asupra sănătăţii ochilor
• Este eficient în protectia ADN-ului celular, reducand efectele îmbătrânirii
• Are un efect pozitiv asupra vitalităţii
• Favorizeaza procesele de crestere la copii
• Mentine sanatatea prostatei
• Pulpa fructului, aplicata topic, ajuta la vindecarea ranilor si arsurilor

Contine:
- acizi grasi (unic in randul fructelor):
- Carotenoide si vitamina E pre-dizolvate
- Lipocarotenoide
- o grupa foarte bio-disponibila de carotenoide
- oferă o maximă protecţie antioxidantă şi de întărire a sistemului imunitar
- sunt un “transportor” natural al nutrientilor, ce sunt astfel mai usor absorbiti datorita acizilor grasi
continuti

Avantaje:
- LICOPENE - de 70 de ori mai mult decat in rosii!
- VITAMINA C - de 60 de ori mai mult decat in portocale!
- Beta Caroten - de 10 ori mai mult decat in morcovi!

Mod de administrare:
- Este potrivit atat pentru adulti, cat si pentru copii
- De preferinta a se consuma rece (1-3 shut pe zi)
- Se agita inainte de consumare, pentru a amesteca lipo-carotenoidele.

Ciuperca Lui Dumnezeu Tratament Naturist Ciuperca lui Dumnezeu Ceai Ciuperca lui Dumnezeu Capsule Ciuperca lui Dumnezeu Tinctura

Capsule de ceai Verde

Capsule de ceai verde

Mod de administrare: O capsulă zilnic.
Contine: 30 capsule
Pret: 28 Euro cu TVA
Acest produs se comanda momentan telefonic la Telefon:
0722.435.216
0753.074.833


- Tegreen 97 este un extract foarte concentrat de ceai verde (20 : 1)
- Conţine cantităţi crescute de polifenoli (in proportie de 97%), din care 65% sunt catechine, fiind cea
mai mare concentratie de polifenoli existenta la ora actuala intr-un supliment nutritiv
- Catechinele au o acţiune antioxidantă de 25 de ori mai mare decât vitamina E şi de 100 de ori mai mare decât vitamina C

Ciupercile, (planta nemuritoare)

Ciupercile comestibile (Agaricus bisporus, Pleurotus ostreatus) “planta nemuritoare “
Fam. Agaricaceae

Faraonii interziceau oamenilor de rand sa consume ciupercile, “planta nemuritoare “ asa cum erau considerate
Chinezii considerau ca ciupercile au darul de a intari nu numai organismul ci si sufletul
In Asia, ciupercile erau consumate pentru longevitate
Ciupercile corespund zodiei Racului si sunt patronate de Luna
Ciuperci comestibile : buretii dulci, ghebele, galbiorii, hribii, manatarcile, zbarciogul, painisoarele, ciuperca de padure si ciuperca de cultura

Compozitia: proteine 3-5,5%, numite si “carne vegetala” lipide, putine glucide, carbohidrati si grasimi, fibre, minerale (calciu, fosfor, fier,
potasiu, magneziu, cupru, vitamine B1, B6, B12, C, D, beta carotene ,acid folic, mucilagii, (100 gr. de ciuperci proaspete contin 28 Kcal.)

Actiune: nutritive , prin continutul mare in proteine si amino-acizi pot aduce aportul necesar organismului in regimurile vegetariene,motiv pentru care au fost denumite “carnea padurii”; pot fi consumate si de diabetici prin aportul scazut de zaharuri ; studiile efectuate au demonstrat ca ciupercile au proprietati anticancerigene, antivirale, imunostimulatoare, ajuta la scaderea colesterolului ; pot reprezenta o sursa naturala de vanadiu (cu rol in procesele de crestere si reproducere, reducerea glicemiei si dezvoltarii formatiunilor tumorale)

Indicatii: in cure vegetariene , trofice generale

Contraindicatii: ciupercile se interzic in afectiunile gastro-intestinale, cardio-vasculare, hepatice, renale, pancreatice, guta

sursa: terapii-alternative.com


Ciuperca Lui Dumnezeu Tratament Naturist Ciuperca lui Dumnezeu Ceai Ciuperca lui Dumnezeu Capsule Ciuperca lui Dumnezeu Tinctura

Trufa porceasca

Choirmyces Meandriformis Vit (Trufa porceasca )

Este o specie de trufa care creste aproape de suprafata, deseori se poate gasi chiar deasupra solului. Ajunge la greutate de 750 gr. Aroma foarte puternica se pastreaza chiar si dupa uscare.
Este trufa specifica tarii noastre.
In Transilvania la inceputul secolului 20 existau foarte multe familii care se ocupau cu recoltarea si comercializarea acestei trufe, care ajungea sa fie vanduta in tarile vestice unde era foarte apreciata.

Forma neregulata, de culoare alb-galbui avand un interior crem-galbui marmorat.
Miros puternic de amidon, gen porumb fiert.

Perioada de recoltare: Din iunie pana in octombrie


Ciuperca Lui Dumnezeu Tratament Naturist Ciuperca lui Dumnezeu Ceai Ciuperca lui Dumnezeu Capsule Ciuperca lui Dumnezeu Tinctura

Trufa cu spori mari

Tuber Macrosporum (trufa cu spori mari)

Este cea mai apreciata si valorasa trufa neagra. Trufa de forma neregulata, cu spori mari, rar intalnita fiind pretentioasa la PH-ul solului si clima. Mirosul este asemanator cu cel al trufei albe. Culoare negru- maro rosiateca. avand un interior gri-rosiatic cu nervuri albe , mai dese si apropiate.

Perioada de recoltare a trufei: Din octombrie pana in decembrie.


Ciuperca Lui Dumnezeu Tratament Naturist Ciuperca lui Dumnezeu Ceai Ciuperca lui Dumnezeu Capsule Ciuperca lui Dumnezeu Tinctura

Trufa de iarna

Tuber Brumare Vit ( trufa de iarna)

Asemanatoare trufei aestivum, dar sunt trufe mai mici de marimea unor nuci, au un miros puternic de mosc. Culoarea exterioara este maro-inchis sau negru-albastrui avand o suprafata neteda, iar interiorul este marmorat de culoare alba sau gri-cenusiu mai late decat la aestivum.

Perioada optima de recoltare: Din decembrie pana in martie.

Creste la radacina stejarului, carpenului, alunului si al teiului.
Creste in locuri bogate in calcar.


Ciuperca Lui Dumnezeu Tratament Naturist Ciuperca lui Dumnezeu Ceai Ciuperca lui Dumnezeu Capsule Ciuperca lui Dumnezeu Tinctura

Laptisor de matca

Laptisor de matca

Incearca produsele apicole Hoyer

Laptisorul de matca o substanta organica foarte complexa.
Are o culpare albicioasa mai opalescenta, cu refexe de sidef, are consistenta gelatinoasa, cu gust foarte acru iar mirosul ii estecaracteristic, asemanator ca formă cu laptele condensat.
Albinele (lucrătoare, supranumite doici) îl produc între a cincea şi a patrusprezecea zi a existenţei lor pentru a hrăni matca în tot timpul vieţii sale şi toate larvele coloniei, pe timp limitat în funcţie de rolul fiecăruia în stup.
Din punct de vedere biologic, lăptişorul albinelor este un produs natural apicol, numai de secreţie, deci este un produs opoterapic (hormonoterapic) cunoscut sub denumirea comercială "laptisor de matca" sau jeleu roaial.

Homeopatia - o forma de tratare alternativa

Homeopatia a fost fondata ca o alternativa viabila la metodele medicale conventionale existente in acea vreme de catre renumitul medic german Christian Samuel Hahnemann, la inceputul secolului XlX. Din ce in ce mai ingrijorat de pericolele si complicatiile cauzate de metodele fizice grosolane utilizate in vindecarea bolilor atunci, cu o intuitie sustinuta de observatii minutioase, el a elaborat o abordare mai eficienta si subtila, bazata pe vechile principii ale videcarii.

In ciuda opozitiei puternice, el a folosit cu multa eficienta substante de origine vegetala, animala si minerala, care au proprietatea de a stimula reactiile de vindecare ale organismului. Pe baza experientelor sale proprii, el a realizat o gama larga de substante naturale cu proprietati terapeutice, in urma unei vieti intregi dedicate cercetarii. Aceste remedii formeaza in prezent baza „Materiei Medicale” homeopate moderne, care s-a extins datorita muncii mai multor generatii de medici homeopati.

In homeopatie au importanta simptomele proprii fiecarui bolnav. Nu se ingrijeste deci o boala, ci un bolnav; nu se incearca mascarea simptomelor, ci canalizarea reactiilor organismului pentru eliminarea cauzei bolii si insanatosirea organismului. O consultatie la un cabinet de homeopatie nu seamana decat partial cu cea clasica. Medicul homeopat va incerca sa afle cat mai multe informatii despre suferintele pacientului si despre modul acestuia de viata. Pacientul va fi intrebat cu privire la debutul problemelor sale de sanatate, factorii care le-au declansat, evolutia simptomelor.

Este foarte important ca raspunsurile la aceste intrebari sa fie precise, sincere si in acelasi timp obiective. Investigatia medicului homeopat se centreaza asupra mai multor niveluri: somatic, mental, psihic, emotional si spiritual. Dupa evaluarea simptomelor si punerea diagnosticului, medicul va fi in masura sa stabileasca remediul a carui patogenezie corespunde in cel mai inalt grad cu tabloul simptomatic al pacientului.

Cel mai mare avantaj al homeopatiei este absenta totala a toxicitatii, pacientul nefiind supus nici unui risc, ceea ce face ca remediile homeopate sa poata fi folosite si de sugari, femei gravide, bolnavi cu afectiuni severe ale ficatului, rinichilor etc. In bolile acute homeopatia actioneaza rapid, iar in ceea ce priveste bolile cronice cu cat boala este mai veche, cu atat tratamentul dureaza mai mult timp.

Fiecare individ are o capacitate de recuperare proprie, de aceea nu intotdeauna rezultatele tratamentului vor fi vizibile intr-un timp scurt. Uneori este necesar sa se repete consultatia, iar in functie de evolutia bolii medicul va hotara modul in care se va continua tratamentul, eventual chiar asocierea cu alte metode neconventionale de tratament. Homeopatia poate avea rezultate surprinzatoare, dar trebuie sa fiti constienti ca acestea nu se produc in mod miraculos, ci pe cale naturala, prin mijloacele de recuperare ale propriului nostru organism.

Homeopatia are cele mai spectaculoase rezultate la copii, atat in bolile acute, cat si in cele cronice, pentru ca vitalitatea lor este maxima si deci capabila sa conduca la reactia asteptata. Copilul tratat homeopat va creste cu mult mai putine suferinte comparativ cu ceilalti, deoarece homeopatia ii elimina predispozitia la imbolnavire.



Ciuperca Lui Dumnezeu Tratament Naturist Ciuperca lui Dumnezeu Ceai Ciuperca lui Dumnezeu Capsule Ciuperca lui Dumnezeu Tinctura

Ceaiul verde un tratament naturist in prevenirea Hipertensiunii Arteriale

Pentru capsule din ceai verde Clik aici.
Pretul unui flacon 28 euro.

Unul dintre secretele in prevenirea hipertensiunii arteriale este cana ta zilnica de ceai verde. Ceaiul verde tine sub control hipertensiunea arteriala, afectiune care are un impact grav asupra sistemului vascular si care este cauza aterosclerozei. Cauzele hipertensiunii arteriale nu sunt pe deplin intelese, insa se stie sigur ca un compus chimic numit angiotensin II joaca un rol important. Intr-o serie de studii s-a demonstrat ca o serie de compusi continuti de ceaiul verde suprima producerea acestui compus (angiotensin II), iar consumul regulat de ceai verde duce la scaderea considerabila a hipertensiunii.


Foarte multe studii in acest sens au fost realizate in Japonia, unde atat barbatii cat si femeile consuma o cantitate zilnica mare de ceai verde iar incidenta afectiunilor cardiace este cea mai mica din lume. Insa cercetatorii de la Universitatea Cheng Kung din Taiwan sunt cei care au demonstrat in mod clar asocierea dintre consumul de ceai verde si reducerea riscului de a suferi de hipertensiune arteriala. In acest studiu, cercetatorii au descoperit ca o jumatate de cana (sau mai mult) cu ceai verde sau oolong pentru o perioada de minimum un an, reduce riscul de a suferi de hipertensiune cu 50%. La calculul acestui procent au fost luate in considerare o diversitate de diete si stiluri de viata.

Aceasta abilitate a ceaiului verde de a trata hipertensiunea arteriala i-a intrigat pe cercetatori de foarte mult timp. O multitudine de studii au evidentiat aceasta, insa nu se cunoaste care este de fapt elementul din ceaiul verde care reduce tensiune arteriala.
Exista mai multe variante:
- cafeina, care se stie ca reduce tensiunea insa doar pe intervale scurte de timp
- taninul, care este o componenta a aminoacizilor din ceaiul verde si care are rol de neurotransmitator in creier, despre care s-a demonstrat pe cobai ca reduce tensiunea arteriala.
- polifenolii, care sunt antioxidanti si ajuta la reducerea efectelor radicalilor liberi
- alte componente ale ceaiului verde, necunoscute inca

In ciuda faptului ca cercetatorii au esuat in confirmarea substantei responsabile pentru reducerea tensiunii, s-a demonstrat un lucru extrem de important: consumul de ceai verde sau oolong pe termen lung reduce considerabil riscul de a suferi de hipertensiune arteriala, chiar si in conditiile unor regimuri de viata si diete foarte diferite.

sursa: ceai-verde.ro